Nederlandsk parlament sætter prikken over i’et

Borgere i Danmark der ikke ved at ‘Holland’ er en misvisende betegnelse for landet Nederlandene bliver der efterhånden færre og færre af, men de findes stadigvæk. En af grundene er at de fleste medier ufortrødent fortsætter med at bruge navnet ‘Holland’, selvom netop medierne ved at det er forkert. Det nederlandske senat, parlamentets Første Kammer, har for nylig vedtaget en beslutning at selvfølgelig også de nederlandske myndigheder selv skal give det gode eksempel.

Senatet har i december nemlig enstemmigt besluttet, at den fejlagtige betegnelse ‘Holland’ ikke længere må bruges i nederlandske pas.

Problemet var, at i nederlandske pas angives betegnelsen ‘Kongeriget Nederlandene’ på rumænsk, estisk, slovakisk og ungarsk med noget, som svarer til ‘Kongeriget Holland.’

Det skal nu erstattes af en betegnelse, der på hvert sprog svarer til det korrekte ‘Kongeriget Nederlandene’, hvilket også er landets officielle navn på dansk. På nederlandsk hedder det – som bekendt og som man kan læse nærmere om på dette websted under Baggrund – Koninkrijk der Nederlanden.

Man kunne sige at senatet har sat prikket over i’et. På estisk for eks. kommer der så til at stå Madalmaade Kuningriik i stedet for Holandi Kuningriik og på ungarsk Németalföldi Királyság i stedet for Holland Királyság.

Danske medier der mod bedre vidende holder fast ved ‘Holland’ og endda censurerer medarbejdere der vil bruge det korrtekte navn, må gerne tage det til efterretning. Nej, Foreningen Nederlandsk Nu, kan og vil selvfølgelig ikke tvinge dem til at ændre denne praksis, men vi håber at gode argumenter på sigt kan klare det. Senatets beslutning er endnu sådan et godt argument.

Geef een reactie