Slut med tomater fra ‘Holland’

Fødevarestyrelsen tilkendegiver over for Foreningen Nederlandsk Nu, at den støtter oprindelseslandbetegnelsen Nederlandene frem for “Holland”.

Danskerne spiser hvert år en hel del radiser, tomater og agurker fra Nederlandene. Desværre bliver disse grøntsager som regel mærket med teksten “Holland”, og det er ikke korrekt. Fødevarerne – fx også vafler og honningkage – kommer fra hele landet, og det er som bekendt meget større end de to provinser ved navn Holland. Allerede i 2008 har fødevareministeren oplyst os, at danske myndigheder vil bruge den rigtige landebetegnelse Nederlandene. Men vi har måttet konstatere, at der ikke er sket det store fremskridt. Tomaterne kommer stadig fra “Holland”. Foreningen Nederlandsk Nu har senest forhørt sig hos Fødevarestyrelsen, da vi går ud fra at styrelsen kontrollerer de navne, som deklareres. Her svarer direktør Esben Egede Rasmussen da også ganske pænt og positivt: “Vi er helt enig i, at det er vigtigt, at de danske myndigheder bruger de korrekte termer. Vi vil derfor fortsat have fokus på, at man i Fødevareministeriet benytter den korrekte og officielle betegnelse.” Denne meddelelse er Foreningen Nederlandsk Nu selvfølgelig glad for. Men hvad betyder den i praksis? Da vi indtil videre ikke har kunnet se, at den har haft konsekvenser, har vi rettet fornyet henvendelse til Fødevarestyrelsen. Vi håber, at få oplyst, hvornår sagen bliver omsat til pra oprindelsesland ksis. Der bliver avlet grøntsager i hele Nederlandene. Ikke kun i Holland.

Geef een reactie